Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οδηγίες e-συνταγογράφησης παρακλινικών εξετάσεων


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το σύστημα πιστοποίησης στο e-syntagografisi για συνταγογράφηση φαρμάκων & ταυτόχρονα πιστοποίηση στο σύστημα e-diagnosis προκειμένου να συνταγογραφούμε παρακλινικές εξετάσεις ενεργοποιείται περίπου 5 εβδομάδες μετά από την υποβολή της αίτησης. Επειδή δεν είναι τόσο αυτονόητες και απλές οι διαδικασίες, τουλάχιστον για τους μη έμπειρους χρήστες του διαδικτύου και προκειμένου να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας, σας παραθέτουμε τη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για παρακλινικές εξετάσεις. Η συνταγογράφηση αυτή ως διαδικασία, στάδια και ηλεκτρονική διεύθυνση είναι διαφορετική από την e-syntagografisi φαρμακευτικών συσκευασμένων, για τα οποία ομολογουμένως υπάρχουν πιο αναλυτικές οδηγίες (βλέπε: http://www.e-syntagografisi.gr/files/Iatros.pdf). Ακολούθως επισυνάπτονται βήμα-βήμα τα στάδια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρακλινικών εξετάσεων στην www.e-diagnosis

Για την Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Οδοντιάτρων Αττικής
Βασίλης Σταθόπουλος

 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Προκειμένου ο πιστοποιημένος Οδοντίατρος (που έχει ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής και πιστοποίησης στη σελίδα www.e-syntagografisi.gr ) να συνταγογραφήσει παρακλινικές εξετάσεις όπως π.χ. μια πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία ή ακτινογραφία γνάθου (πανοραμική) εισέρχεται στην ιστοσελίδα www.e-diagnosis.gr και ακολουθεί τα παρακάτω βήματα.
Βήμα 1o

Η είσοδός στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής παρακλινικών εξετάσεων γίνεται από το εικονίδιο: «ΝΕΟ!! ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» και ΟΧΙ από την εφαρμογή Opad Med Client. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει καταργηθεί.

Βήμα 2o
Συμπληρώνω το όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης (χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης με την εφαρμογή e-syntagografisi) & το κείμενο εικόνας του ιδίου παραθύρου. Επιλέγω: είσοδος.

Βήμα 3o
Επιλέγω από την γραμμή εργαλείων: καταχώρηση


Βήμα 4o
Καταχωρώ το ΑΜΚΑ του ασθενή μου και πατάω αναζήτηση
 
Βήμα 5o


 
Συμπληρώνω τα στοιχεία του ασθενή, τη διάγνωση (π.χ. ορθοδοντική ανωμαλία Ι τάξης) και την αιτία παραπομπής (π.χ. ακτινογραφικής αξιολόγηση). Έπειτα επιλέγω το κουμπί: Ιατρικές εξετάσεις.
και στο αναδυόμενο μενού επιλέγω ακτινολογία κρανίο & επιλέγω τις εξετάσεις που επιθυμώ.
 
Βήμα 6o
Εάν συμφωνώ με όλα τα στοιχεία επιλέγω: καταχώρηση παραπεμπτικού. Σε περίπτωση που θέλω να διαγράψω κάποια εξέταση επιλέγω το Χ.
 και από το παράθυρο επιλογής που ακολουθεί στην ερώτηση περί καταχώρησης ή μη των 200 κατ’ ανώτατο επισκέψεων μηνιαίως οι οδοντίατροι ως μη συμβεβλημένοι επιλέγουμε ΟΧΙ.

Βήμα 7o
Το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, το εκτυπώνουμε δυο (2) φορές. Επίσης για δικό μας αρχείο μπορούμε να αποθηκεύουμε το παραπεμπτικό επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο αποθήκευσης που εμφανίζεται μετά την καταχώρηση παραπεμπτικού.
 
Βήμα 8o
Σφραγίζουμε και υπογράφουμε κάθε αντίγραφο.
 
Ένα (1) εκ των δυο αυτών αντιγράφων, το κρατάει ο ασθενής για το αρχείο του και το άλλο το καταθέτει στο διαγνωστικό εργαστήριο. Παράλληλα, αναγράφουμε στο βιβλιάριο του ασφαλισμένου τον «κωδικό παραπεμπτικού», που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας «ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ» και σφραγίζουμε και υπογράφουμε και στο βιβλιάριο.
Δεν ξαναγράφουμε τις εξετάσεις στο βιβλιάριο, εφόσον το απόκομμα του βιβλιαρίου που φέρει τον κωδικό συνοδεύεται από το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό που φέρει τις εξετάσεις.

Προσοχή! Ο/Η ασθενής εγγράφεται στο βιβλίο ασθενών και σε περίπτωση που δεν έχει καταβληθεί αμοιβή στις παρατηρήσεις σημειώνετε «έλεγχος», ενώ αν καταβληθεί αμοιβή επίσκεψης καταχωρείται η Α.Π.Υ. κατά τα γνωστά.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε ν’ αναζητήσετε στη διεύθυνση: https://www.e-diagnosis.gr/medweb/About.aspx



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου