Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Δεν έφταναν τα αποθεματικά του Ε.Τ.Α.Α … ζήτησαν και το σαμάρι


Στο πλαίσιο της διαγραφής του δημοσιονομικού χρέους που οι Έλληνες πολιτικοί δημιούργησαν έχουν ήδη «κουρευτεί» τα αποθεματικά του Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Α.Υ. κατά 53,5%, δηλαδή απώλεσαν το 53,5% της αξίας τους και ετσιθελικά αντικαταστάθηκε το υπόλοιπο 46,5 με άλλα 11ετή έως 30ετή. Και όλα αυτά χωρίς το Τ.Σ.Α.Υ. ως Ν.Π.Δ.Δ. να είναι ιδιώτης επενδύτης.
Έτσι γίναμε φτωχότεροι ως ασφαλιστικό ταμείο με πολιτική απόφαση.
Στο πλαίσιο της επιβίωσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αδυναμίας της Ελληνικής Πολιτείας να επιτελέσει το ρόλο της αποφάσισε ετσιθελικά να μεταφέρει το τμήμα περίθαλψης του Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Α.Υ. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μαζί με τα αποθεματικά του τμήματος (που αποτελούν τμήμα των 290.000.000€ που απέμειναν σε μετρητά εκ του 1.161.804.497€ διαθέσιμων του Τ.Σ.Α.Υ. σε ΟΕΔ προ PSI+).
Έτσι γίναμε ακόμη φτωχότεροι ως ασφαλιστικό ταμείο με πολιτική απόφαση.
Με τον Ν.2469/1997 άρθρο 15 § 11 τα αποθεματικά του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, (και λοιπών Ν.Π.Δ.Δ.) είναι υποχρεωτικά κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και μέχρι την 9η Μαρτίου 2012 ανέρχονταν στο ποσό των 373.535,06€.
Ετσιθελικά, χωρίς να ερωτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος το Ν.Π.Δ.Δ., ο Ο.Σ.Α., ο οποίος δεν είναι ιδιώτης επενδυτής, στις 12 Μαρτίου 2012 μετατράπηκαν τα αποθεματικά του Ο.Σ.Α. σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ώστε να… κουρευτούν και να μετατραπούν σε 114.229,43€ μετρητά και κάποια 11ετή έως 30ετή νέα ομόλογα.
Έτσι γίναμε συλλογικά φτωχότεροι ως Οδοντίατροι, όχι με πολιτική απόφαση, αλλά με μια πολιτικά-«ποινικά κολάσιμη» απόφαση που λέγεται «καθαρή ληστεία».
Τώρα δεν μιλάμε πλέον για νόμιμη «υπεξαίρεση» των συνδρομών μας, αλλά δικαιούμαστε να μιλάμε για μεθόδους και πρακτικές που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό κώδικα, χωρίς εισαγωγικά. Αναμφίβολα είναι η προτελευταία πράξη ενός δράματος χωρίς τελειωμό. Προκύπτουν αβίαστα δύο (2) ερωτήματα:
1) Ποιά θα είναι η τελευταία πολιτική-«ποινικά κολάσιμη» πράξη της σημερινής κυβέρνησης, η “υπεξαίρεση” όσων ιδιωτικών καταθέσεων μας έμειναν μετά τα χαράτσια;
2) Θα παραπέμψουμε τους υπεύθυνους ηθικά μόνο, στέλνοντας τους με την ψήφο μας στο σπίτι τους, ή θα κινηθούμε και νομικά ως Ο.Σ.Α. & Ε.Ο.Ο.;

Βασίλης Σταθόπουλος
Μέλος Δ.Σ. Ο.Σ.Α. & εκλέκτορας της Ε.Ο.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου