Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ο Ο.Σ.Α. έχει αργήσει...


Με αφορμή μια ακόμη γενικευμένη αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής ένα νομοσχέδιο οικονομικού περιεχομένου πρόκειται να κατατεθεί παράλληλα με τον προϋπολογισμό του 2012, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου 2011, όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών.
Εκφράζοντας τη θέση της Π.Ε.Ο.Α. και σε συνέχεια της πρότασης για σύγκλειση της Επιτροπής Επαγγελματικών Θεμάτων, στο Δ.Σ. του Ο.Σ.Α. της 12ης Σεπτεμβρίου 2011, θα παρακαλούσαμε να γίνει άμεση σύγκλειση της Επιτροπής, με τα ακόλουθα προτεινόμενα θέματα:
1)  Δημιουργία φακέλου φορολογικών προτάσεων – θέσεων Ο.Σ.Α.
2)  Υποβολή προτάσεων προς Υπουργείο Οικονομικών για επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο.
3)  Δημιουργία φακέλου συνταξιοδοτικών θεμάτων.
4)  Διοργάνωση ημερίδας ΟΣΑ με επαγγελματικά θέματα.
5) Σύνταξη και δημοσίευση ενημερωτικού σημειώματος για την απελευθέρωση του οδοντιατρικού λειτουργήματος στο περιοδικό του ΟΣΑ.
6)  Υποβολή κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας της επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων.
7)  Συζήτηση και λήψη απόφασης για δημιουργία ομάδων εργασίας για επιμέρους θέματα.
Από τη συνεδρίαση αυτή θα μπορούσε να προκύψει ένα κείμενο αιτημάτων με αποδέκτη το Υπουργείο Οικονομικών, τη στιγμή ειδικά, που το ίδιο το Υπουργείο το ζητά. Θα μπορούσε να υποβληθεί στην Ε.Ο.Ο. η οποία ενοποιώντας το με πιθανά υπομνήματα και άλλων Συλλόγων θα μπορούσε να το προωθήσει, ασχέτως αν πρόκειται για προσχηματικό διάλογο ή μη. Πιστεύουμε, ότι και αν ακόμη πρόκειται για προσχηματικό διάλογο είμαστε υποχρεωμένοι να προσέλθουμε με προτάσεις δίκαιης φορολόγησης της Οδοντιατρικής οικογένειας. Θα πρέπει να υποβάλλουμε δίκαιες και λογικές θέσεις για τον κλάδο μας αφού:
· ιστορικά η Ελληνική Πολιτεία δεν ζητά τη γνώμη μας πριν νομοθετήσει πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
· δεδομένου του αρνητικού κλίματος για τα επερχόμενα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, υποθέτουμε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών να κάνει «δεκτές» προτάσεις κοινωνικών φορέων για να εμφανισθεί το τελικό πολυνομοσχέδιο ως συγκερασμός ευρύτερης κοινωνικής συναίνεσης με την προϋπόθεση κατά δήλωση του Υπουργείου ότι οι προτάσεις είναι με εγγύηση ισοδυνάμου αποτελέσματος (χωρίς να διαταράσσεται δηλαδή η εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου Ν. 3986).
· Θα είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις που προστρέχουμε ως κλάδος πριν από την ψήφιση Νόμου που μας αφορά, ώστε αν όχι να συνδιαμορφώσουμε, τουλάχιστον να στερήσουμε το επαναλαμβανόμενο επιχείρημα της Πολιτείας: τώρα ήρθατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου