Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ο εκλέκτορας της Ε.Ο.Ο. Βασίλης Σταθόπουλος απαντά στο Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο.


Αγαπητέ κε Πρόεδρε & μέλη του Δ.Σ.,

Με την επιστολή σας με αρ. πρ. 1083 Φ 43/ 21-9-2011, ενημερωθήκαμε ότι «…αν με τις γνώσεις τις οποίες διαθέτουμε περί χρηματοοικονομικών μπορoύμε να επωμισθούμε ευθύνες για την πορεία των ταμείων μας και να συναινέσουμε ή όχι…» αναφορικά με την ευθύνη που έχετε αναλάβει ως εκπρόσωποι της Ε.Ο.Ο. στο θέμα της αιτούμενης ανταλλαγής ομολόγων του Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Α.Υ. που έθεσε με επιστολή του ο Υπουργός κ. Βενιζέλος.
Επί του προκειμένου θα ήθελα να σας αναφέρω τα ακόλουθα αφού ο χρόνος που μας παρατέθηκε στην Γ.Σ. ήταν ασφυκτικά περιορισμένος για μια ενδελεχή αντίστοιχη με τη σοβαρότητα του θέματος συζήτηση:
·                Συμφωνώ με τον αξιολογικό χαρακτηρισμό που έκανε το Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο., ότι πρόκειται περί ενός ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σοβαρού θέματος, διαφωνώ όμως ότι την τύχη του Τ.Σ.Α.Υ. πρέπει να την εμπιστευθούμε στην Κυβέρνηση, όπως αφήνετε να εννοηθεί στην επιστολή σας. Με δεδομένο ότι πρόκειται για δικές μας αποταμιεύσεις & το κράτος δεν συμμετέχει, εμείς είμαστε εκείνοι που οφείλουμε αφού διαμορφώσουμε υπεύθυνη γνώμη να διατυπώσουμε την απάντηση.
·                Μόνο κατατοπιστικό δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί το υλικό που μοιράσθηκε σε σχέση με το θέμα των ομολόγων φερόμενης αξίας 239.259.608 €. Φωτοαντίγραφο της επιστολής του Υπουργού κ. Βενιζέλου δεν περιλαμβανόταν αν και είχε προαναγγελθεί και οι κακέκτυπες φωτοτυπίες που έφθασαν στα χέρια των εκλεκτόρων, χωρίς υπογραφές, δεν αποτελούν επαρκές υλικό για την διαμόρφωση άποψης.
·                Η έλλειψη εισήγησης για το σοβαρότατο θέμα της περιουσίας του Ταμείου μας προς τους εκλέκτορες από ένα δευτεροβάθμιο όργανο που διαθέτει νομικό σύμβουλο, φοροτεχνικό γραφείο και οικονομικά μέσα, που θα επέτρεπαν να ζητηθεί εξειδικευμένη γνώση, μας εξέπληξε.

Με την ιδιότητα του εκλέκτορα αν και πλημμελώς ενημερωμένος από την Ε.Ο.Ο., μη οικονομολόγος και μη κάτοχος των δικών σας εν γένει δυνατοτήτων οικονομοτεχνικής υποστήριξης, θα επιχειρήσω να ανταποκριθώ στο αίτημα του Δ. Σ. της Ε.Ο.Ο. για έκφραση άποψης μέσα στην ασφυκτική προθεσμία που τέθηκε από την Πολιτεία έως την 15-10-2011. Προσπαθώ με τον τρόπο αυτό αφενός να συνδράμω στο έργο σας αλλά και να ανταποκριθώ στην ευθύνη, που μου έχουν αναθέσει οι συνάδελφοί μας, να τους εκπροσωπώ τόσο στο Δ.Σ. του Ο.Σ.Α. όσο και στη Γ.Σ. της Ε.Ο.Ο.
Σας επισυνάπτω, λοιπόν την προσωπική μου εισήγηση & άποψη για το θέμα της ανταλλαγής ομολόγων, που διατύπωσα βασισμένος στην περιορισμένη πληροφόρηση που έχω αλλά και στην κοινή λογική. Έχετε αποδεχθεί την ευθύνη να μας εκπροσωπείτε στο Ε.Τ.Α.Α. –Τ.Σ.Α.Υ. και η εισήγησή αυτή, ευελπιστώ να σας φανεί χρήσιμη σε συνδυασμό με την άμεση πληροφόρηση που διαθέτετε και την δυνατότητα να ζητήσετε εξειδικευμένη υποστήριξη, αν και δεν διεκδικεί το αλάθητο και δεν ζητώ απαραιτήτως να την υιοθετήσετε.
Τέλος, κατανοώ το βάρος που φέρετε εσείς και το Δ.Σ. στη δεδομένη δύσκολη χρονική συγκυρία, αλλά ασπαζόμενος τη ρήση του Α. Κάλβου «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», που υπαγορεύει να στοχαζόμαστε ελεύθερα και να παίρνουμε αποφάσεις υπηρετώντας το συμφέρον των πολλών, δεν θα δίσταζα ούτε στιγμή να παραιτηθώ από τη θέση μου και να αφήσω κάποιον που να είναι σε θέση να δώσει λύση όσο υπάρχει επιλογή, γιατί αν αργήσουμε δεν θα έχουμε επιλογές και οι λύσεις θα είναι καταστροφικές για τα μέλη που καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου